Uhu izi temizlemeHalıdaki Uhu İzi Nasıl Çıkar?

Uhu izi temizleme

Halıdaki uhu lekesini çıkarma; Uhu lekesi olan halı birden çok elyaf çeşidi içeriyorsa, halıda özel boyalar kullanılmışsa veya yapılacak işlemle ilgili şüpheniz varsa Milas Halı Yıkama Fabrikası’ndan hizmet alabilirsiniz. Ayrıca uhu lekesi çıkarmaya çalışmadan önce halı bakım talimatlarındaki sembollere uygun hareket etmeniz gerekmektedir. Ek bilgi için halı imalatçısı ile de temasa geçebilirsiniz.

Giysideki veya Halıdaki Uhu Lekesi Çıkarma İşlemi
  • Halıdaki uhu lekesi için müdahelede bulunmadan önce kumaştaki gibi uhunun kurumasını beklemek gerekir. Çünkü halıdan uhu lekesini çıkarmak için kullandığınız malzeme (örn. kağıt havlu), lekeye yapışabilir veya lekeyi dağıtarak mevcut durumu daha da kötüleştirebilir. Halıdaki uhu için ortalama 1-2 saat kuruma süresi yeterlidir. Bekleme süresinin 1-2 günü aşması uhunun sertleşmesine ve halının elyafını yakmasına neden olabilir.
  • Uhu kuruduktan sonra uhu lekesi için yapılacak ilk müdahale; yapıştırıcının fazlasını kredi kartı gibi plastik bir kart veya küt ağızlı, ince bir tereyağı bıçağı kullanarak hafifçe kazımaktır.
  • Uhunun kaba kısmının alınmasından sonra bir çay kaşığı deterjanı (alkali veya ağartıcı içermeyen hafif bir deterjan) bir bardak ılık suyla karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı temiz bir bez veya beyaz ve desensiz kâğıt havluya emdirdikten sonra bez veya kağıt havluyu halı veya koltuktaki uhu lekesi üzerinde basınçla tamponlayın (ovalamadan bastırarak) ve uhu lekesinin halıdan emilmesini sağlayın.
  • Bu işlemi takiben mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıda uhu lekesi uygulaması yaptığınız bölgeyi durulayın.
  • Sonra halıdaki nemi, temiz ve kuru bir bezle tamponlayarak alın.
Giysideki Uhu Nasıl Çıkar? Halıdaki Uhu Nasıl Temizlenir?
  • Beyaz, desensiz bir kâğıt havluyu veya temiz bir bezi, aseton esaslı oje çıkarıcı ile ıslatın. (Aseton içermeyen oje çıkarıcı daha güvenlidir, fakat etkisi daha azdır.)
  • Yapıştırıcı olan kumaşın iç kısmında kalan küçük bir dikiş yerinde veya küçük ve göze çarpmayan bir noktada aseton içeren oje çıkarıcıyı deneyerek kumaş dokusuna zarar vermediğinden ve kumaşta renk atmasına yol açmadığından emin olun.
  • Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kâğıt havlu veya bez yardımıyla japon yapıştırıcısı olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın.
  • Kâğıt havluyu 1-2 dakika yapıştırıcının üzerinde bekletin.
  • Plastik bir kart veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken japon yapıştırıcısını dikkatlice kazıyın.
  • Eğer japon yapıştırıcı kumaşın arka tarafına kadar geçerse, bu işlemi lekenin her iki tarafında birkaç defa tekrarlamak durumunda kalabilirsiniz.
Uyarı :

Halıdaki uhu veya japon lekesini çıkarma işleminde, süper bir yapışma kuvveti olan japon yapıştırıcısı için birçok durumda profesyonel destek almak yararlı olacaktır. Bu sayfadaki, japon yapıştırıcısı nasıl çıkar konusunda uygulanması kolay ve etkili olabilen tavsiyeler uygulanırken de çok dikkatli olmak gerekir. Ayrıca giysideki, kumaştaki, halıdaki veya koltuktaki japon yapıştırıcısı çıkarılır iken kullanılan bu tavsiyelerle japon yapıştırıcısının çıkarılabilmesi garanti değildir ve sonuçlar uygulayıcının sorumluluğundadır.

Leke çıkarma yöntemleri hakkında detaylı bilgi için 0216 479 2580 / 0507 518 6845 nolu telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

LEKE ÇIKARMA TEKNİKLERİ